2023-06-04
最近經常去新都城,發現呢間韓國菜原來唔使加一,所以決定入去試下。爆醬黑豚豬仔骨鍋(BB辛辣爆醬) $108本來諗住呢個骨鍋平平地應該好細兜,點知超大兜,我地食咗好耐先食得完。佢有三種味可以揀,分別係原味蒜爆醬、超火辣爆醬同埋BB辛辣爆醬。我地揀咗BB辛辣爆醬,味道有啲似年糕湯/泡菜湯嗰種辣,係接受到嘅辣度。豬仔骨啖啖肉,一拆骨即刻骨肉分離。牛骨蘿蔔湯跟飯 $128牛骨蘿蔔湯係我嘅至愛!牛骨湯裡面加入大量牛骨、白蘿蔔、洋蔥去煲,所以味道十分清甜,送飯一流。芝士泡菜煎餅 $82泡菜煎餅餅底脆得嚟又煙韌,啖啖食落都有泡菜!面頭芝士焗至焦香,增添香氣。甜辣芝士年糕 $58年糕份量多,除咗年糕裡面仲有魚糕同半隻蛋。趁面頭芝士仲熱嘅時候可以拉絲,睇得又玩得,芝士仲中和咗本身嘅辣味~韓閣最近仲推出咗韓式米酒辣雞煲,星期一至四限定價$98咋,下次一於去試下!
爆醬黑豚豬仔骨鍋(BB辛辣爆醬) $108
牛骨蘿蔔湯跟飯 $128