2022-06-26 26 浏览
自己比較少入到嚟長沙灣,所以都係透過OpenRice去覓食,行行吓去咗長沙灣同荔枝角嘅交界,見到呢張Amusement Eatery,睇過評價都唔錯所以就入咗嚟食🫣-一入餐廳就覺得好有feel,入面有幾個霓虹燈嘅燈牌,幾chill,店員仲安排咗我哋坐打卡位,正呀🤣🫶🏻-1.芝士蕃茄沙律 $98大約有兩舊芝士,下面就係車厘茄伴少少好似黑醋嘅汁,店員就教我哋將一舊芝士分做四舊,每一啖再夾一舊車厘茄嚟食😍入口定係淡水先會食到蕃茄嘅清甜,咬下咬下就會食到濃郁嘅芝士味😋-2.加勒比烤雞 $238呢個烤雞係店員推介,果然係名不虛傳😍首先煮到十分Juicy,香料嘅味道亦都好好食,好惹味,配埋佢提供嘅辣醬,真係幾辣,但係令到成個雞更加昇華😍必點!-3.慢煮西班牙豬鞍 $228豬鞍好大舊,切嘅時候仲流緊肉汁,因為係慢煮同埋豬質素好嘅關係,所以成個豬鞍唔使熟哂都可以,咬落更淋身,配埋酸酸甜甜嘅將可以解膩❤️-4.羅勒青醬大蝦意粉 $188聽講話呢度嘅意粉都係手工意粉,所以食得出係特別啲,比較煙韌😋蝦有好多隻,好足料,朋友係羅勒迷,所以佢對呢個意粉讚不絕口👍👍-5.Hot Chocolate with Ros

1.芝士蕃茄沙律 $98

2.加勒比烤雞 $238

3.慢煮西班牙豬鞍 $228

4.羅勒青醬大蝦意粉 $188

5.Hot Chocolate with Rose

最後叫咗一杯熱朱古力,覺得呢度好好可以customize,可以自己選擇想加玫瑰🌹味都得😍飲落好香玫瑰味,唔會太甜