2021-08-12 149 浏览
阿元菜市場裝潢以懷舊台灣風為主題店舖內會見到好多有趣嘅擺設,部份店員以國語溝通,令你更有置身於台灣嘅感覺。芋圓火鍋 $99以涮涮鍋爐具盛載,基本配料三色芋圓﹑仙草﹑豆腐花﹑蜜紅豆﹑黑糖珍珠,然後可選湯底,包括黑糖牛奶﹑冬瓜牛奶﹑豆漿﹑椰漿牛奶﹑皇室奶茶﹑黑糖糖水(不含奶),還有任選三款沾粉醬,一鍋芋圓火鍋可2至3人享用。選擇咗皇室奶茶湯底,沾粉醬就揀咗Oreo、煉奶同花生糖粉。湯底茶味比較淡,成個火鍋嘅甜味係靠紅豆。芋圓口感煙韌,沾上煉奶後味道更佳。整體來講打卡一流📸味道普通阿元滷味 $5-$25不等有好多款唔同嘅滷味可選擇,揀咗豬大腸,凍豆腐,豆乾,蘿蔔,杏鮑菇,甜不辣,滷蛋。滷水汁味道恰到好處,不會過鹹,而且份量都多,配上阿元秘製醬汁味道更惹味😋😋鮮肉高麗菜手工餃子🥟$25/5顆手工餃子皮薄,肉汁豐富,高麗菜爽脆鮮甜
阿元菜市場裝潢以懷舊台灣風為主題

芋圓火鍋 $99

選擇咗皇室奶茶湯底,沾粉醬就揀咗Oreo、煉奶同花生糖粉。
湯底茶味比較淡,成個火鍋嘅甜味係靠紅豆。
芋圓口感煙韌,沾上煉奶後味道更佳。
整體來講打卡一流📸味道普通

阿元滷味 $5-$25不等

鮮肉高麗菜手工餃子🥟$25/5顆

手工餃子皮薄,肉汁豐富,高麗菜爽脆鮮甜