今日同男朋友去左依间位於上环既西餐厅食晚饭,入面装修充满复古英伦风,感觉好vintage ,好岩去chill下打卡影相💓Grilled US Prime Rib-Eye(10 OZ)牛扒好厚切,我比较锺意食生d所以叫左3成熟,肉质色泽粉嫩,脂肪比例适中,口感软淋,肉汁丰富,而牛扒边既油筋油香味浓好正🤤伴碟有薯条同沙律🥗薯条新鲜炸起好香脆,而且仲系厚切😍沙律加左好多黑醋汁,份量都几多,可以减轻食完牛扒既油腻感Thai Tom Yam Sauce Spaghetti($168)平时好少见到有冬阴功味既意粉,所以见到即刻叫黎试下😛意粉有好多汁所以食落去有浓郁既冬阴功味,味道带酸辣好开胃,海鲜有虾同带子,配冬阴功汁食好夹Oldish Tiramisu($68)Tiramisu卖相系甜甜圈咁好特别,上碟既时候侍应仲倒左带热既expresso系中间,咬落去入面系冰冻既手指饼乾,而表层铺满可可粉,配埋味道带苦涩既咖啡香口感好丰富❤️

Oldish Tiramisu($68)
2020-05-16