2021-04-08 4224 浏览
无得去旅行嘅呢一年,好彩仲有唔少过江龙餐厅,让味蕾满足一吓我哋返乡下嘅愿望啦!今日嚟到铜锣湾嘅京都胜牛朝圣,试吓名物元祖炸牛扒啦!呢度嘅套餐仲可以无限追加麦饭、椰菜同面豉汤,真系好满足呀!元祖炸牛排套餐吉列猪扒就食得多,吉列牛扒都真系第一次食。餐厅选用美国及澳纽牛肉,炸到金黄色,外脆肉嫩,肉味浓郁,非常juicy!特别留意系牛肉只系炸到三成熟,可以自行透过枱面嘅铁板,将牛扒煎到你喜爱嘅熟度。至于酱汁就有酱油、山椒盐、咖喱酱、芥末等。我A姐就钟意加上少少山椒盐,带出牛肉嘅鲜味。香脆炸里脊猪排除咗元祖炸牛扒套餐,我哋亦叫咗香脆炸里脊猪排套餐。猪扒炸到金黄色,非常香脆松化!猪扒厚切,肉味浓郁,够晒软腍。白桃蒟蒻冰茶呢杯冰茶唔会太甜,白桃微甜,令冰茶好解渴;加上蒟蒻就更有口感。蓝柑荔枝味有汽特饮一杯蓝色嘅特饮真系好summer呀!有汽嘅饮品就最解喝,好好味。(记住Like同Share畀朋友)

蓝柑荔枝味有汽特饮

(记住Like同Share畀朋友)

2021-04-08