虽然门面睇落去朴实无华,无米芝莲排场,只有一位厨师同店员,但食物质素唔会输比高级餐厅,自问嘴刁嘅我表示好满意😻 一人厨师主理,质素稳定,由设计菜单定烹调都系亲力亲为,绝对唔系连锁集团copy and paste嘅味道👍🏻👍🏻 ✨6 Course Menu $1088/位✨蟹肉芒果·青苹果沙律 😍推荐!用青柠腌过既青苹果、青瓜、刁草、柠檬叶,净系睇食物配搭已经想像到有几清新,轻盈,配搭中间一层蟹肉,更添鲜味。✨鸭肝·油封鸭肉·莓子·肉冻 😍😍😍推荐!太惊喜了🥹 完全体会到咩叫齿颊留香,𠮶种浓郁同肥美系口腔爆发,令人念念不忘。中间仲有轻微丝丝鸭肉嘅口感,无论味道定系层次都好丰富。先用油封鸭髀拆肉,制作成肉冻,加入梅同梨汁,酱汁酸酸地又带点微咸,有减腻之效。✨海虾·萤光尤鱼·肉冻 😍估唔到八爪鱼都可以整成肉冻🙈 加入咗樱花虾,令虾味浓咁浓郁。味道有少少似炭烤鱿鱼,海洋风味十足,亦冇鸭肝冻咁腻,好食!酱汁系用蚝制作而成嘅mayonnaise ,诚意满满。✨酸种面包·熊葱牛油 上枱嘅时候系热辣辣,最特别系旧牛油,加入熊葱、蒜叶同柠檬皮制作而成,以淡淡蒜味配搭面包。✨烧法国菌刺猬菌•咖啡牛油酱•南

✨6 Course Menu $1088/位

✨蟹肉芒果·青苹果沙律 😍

✨鸭肝·油封鸭肉·莓子·肉冻 😍😍😍

✨海虾·萤光尤鱼·肉冻 😍

✨酸种面包·熊葱牛油

✨烧法国菌刺猬菌•咖啡牛油酱•南非鲍鱼 😍😍
推荐!鲍鱼弹牙,口感冇得挑剔,配搭咸香芝士汁同杏仁泡沫,好食🥹 配料系用咖啡牛油煮过既刺猬菇,风味独特,有独有既「木」味,就唔算太讨好我口味,而我男朋友就好钟意🙈

✨澳洲龙虾·龙虾汁 😍😍
男朋友最推荐菜式!龙虾口感新鲜爽弹,啖啖肉。而隔离好似薯片嘅就系日本长芋,甜甜同脆卜卜。

✨立鳞烧北海道喜之次(+160) 😍😍
推荐!份量十足,食到呢度真心觉得今餐物有所值🙈 立鳞烧肉质香嫩,鱼皮煎香脆口,再加埋蚬肉汁,好饱!但仍然觉得滋味!

✨烧纽西和羊西冷
选用西冷位,嫩同油香兼备,无膻味。萝卜变成一层层既口感,食落系蔬菜既香甜,唔错。

✨芒果•热情果•慕丝蛋糕(+$168)
蜜糖啫喱好得意,整体酸酸甜甜,为今餐画上完美句号。跟餐饮品除咗茶类,竟然仲有红菜头汁😍omgg love it!!