2018-09-29 2416 浏览
由于开始越黎越多朋友搬咗入元朗住,所以间唔中都会入嚟元朗揾嘢食一向都好钟意揾啲日式自家小店嘅我,竟然发现左元朗有间哩类型既小店😍😍😍咁啱今日要入元朗揾朋友,梗系要顺便去食埋啦听人讲呢间铺头长期要排队,所以今日好早就嚟咗食Lunch,原来小店个位置系我平时有行过既地方,点解我冇留意到有哩间小店架其实今日黎食晏我已经有目标架啦,好想试吓佢地既蚝蛋丼饭所以一坐低我就即刻睇下个Menu有冇啦,点知冇嘅😔😔😔然后问吓侍应啦,原来得夜晚时段先提供架!我就梗系问点解啦,原来蚝蛋丼饭定食系会包埋三款渍物架,而哩三款渍物下午时段整唔切,所以只能晚市提供由于我真系好想食到,所以我就话我唔介意冇哩啲渍物架,最后成功答应咗我嘅要求🤩🤩🤩🤩然后我哋再嗌多咗个鹿儿岛烧猪扒定食🤪🤪🤪🤪😙😙😙😙真系好期待呀!个鹿儿岛猪扒定食首先嚟到,我已经急不及待切开啲猪扒第一次食鹿儿岛啲猪扒,原来猪味相当浓郁,猪扒原来可以咁好食架,果然一分价钱一分货识,因为𠮶定食好似系全店最贵既定食,好似系$178而且佢嘅味增汤嘅材料相当丰富,我都系第一次饮味增汤里面有咁多𩠌架乍😝😝😝然后我𠮶蚝蛋丼饭终于到左啦,不往我期待左咁耐呀,碗饭既卖相好得
其实今日黎食晏我已经有目标架啦,好想试吓佢地既蚝蛋丼饭
而且佢嘅味增汤嘅材料相当丰富,我都系第一次饮味增汤里面有咁多𩠌架乍😝😝😝然后我𠮶蚝蛋丼饭终于到左啦,不往我期待左咁耐呀,碗饭既卖相好得,原来得三大粒蚝乍,好似小左小小喔,唔通真系贵精不贵多?啲蚝配埋啲蛋加埋饭食,极之夹呀,个饭嘅汁都调配得好好,好送饭呀🤩🤩🤩🤩蚝肉亦相当肥美,不过真系少咗少少,因为最后食晒啲𩠌,仲有啲饭,但系个饭真系好味嘅🤫🤫🤫🤫😍😍😍