2020-09-13 593 浏览
/🔻环境/ 服务 (3.5/5). 除咗日本菜,泰国菜系我地嘅另一favorite🇹🇭 今次试咗一间喺元朗人气好高嘅泰国餐厅🥢 有卡位,坐得都算舒服,感觉系可以family dinner嘅餐厅🧡-🔻食物/ 饮品 (3.5/5)🍽 泰式肉碎生菜包 HKD80最怕生菜包嘅肉碎煮到干争争,但呢间绝对唔会👍🏻 佢选用咗半肥瘦嘅猪肉,食落仲好juicy🐷 特别一赞嘅系佢俾嘅生菜每一块大小适中,唔系系有啲size太小完全包唔到肉碎的🥬 而家佢嘅辣味后劲强,如果唔食得辣嘅朋友仔要留意下🌶.🍽 泰式海鲜粉丝沙律 HK62虽然唔系用新鲜嘅海鲜,但系份量都唔少👌🏻 味道唔错但都系偏辣💥 唔系特别食得辣嘅我基本上食咗呢两道菜式都已经要不断饮水💦.🍽 冬阴公明炉蒸鱼 HKD168鱼嘅肉质本身系无问题的,同出面食到嘅无异✔️ 但因为佢嘅冬阴公汤系另上的,变咗佢好似sauce咁,所以基本上条明炉鱼系无味的🍲 就有点扣分!-🔻总结 (7/10)虽然唔系正宗嘅泰国菜,但其实又比某啲喺九龙城自称系正宗泰国菜嘅餐厅好食✨只系味道有点偏辣,未必所有人可以handle到,大家要有心理准备喔‼️-🔎 详细资料. 餐厅 : 亚莱唛唛
🔻环境/ 服务 (3.5/5)
🔻食物/ 饮品 (3.5/5)
🍽 泰式肉碎生菜包 HKD80

🍽 泰式海鲜粉丝沙律 HK62

🍽 冬阴公明炉蒸鱼 HKD168

🔻总结 (7/10)
🔎 详细资料
. 餐厅 : 亚莱唛唛