2022-12-15
Lab Eat之前都有食過價格相宜 牛扒質素不錯 菜色有心思 仲有任食薯條 係對佢嘅印象而同品牌係旺角開咗一間樓高3層嘅西餐廳主打年輕嘅休閑工業風 和平食嘅創意料理 係main, starter, dessert上都多左不少新創意🍴頂級牛板翼扒 9oz medium👉🏻一嚐店舖推介嘅稀少部位 屬於梅花肉中心部位 最好點3/5成 我自己就點咗5成覺得恰到好處👉🏻口感柔嫰 肉汁豐富 自選了特濃紅酒汁 點少少食就好突出到牛味👉🏻本身main都有跟牛油炒蘑菇和薯蓉 所以side dish選了松露薯條 🍴火炙長臂蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯👉🏻霸氣嘅原條長臂蝦 稍微炙燒過口感爽滑又夠鮮👉🏻櫻花蝦和海膽醬令意大利飯充滿海鮮味 提升口感 飯粒剛好熟透 綿密得黎又帶點嚼口 🍴乜「蟹」都有👉🏻紅蟹、麵包蟹和蟹子混合面成的沙津 口感豐富🍴懷舊糖蔥餅拿破崙千層酥👉🏻Lab Eat嘅拿破崙好有巧思 竟然用咗我細個好鍾意食嘅 糖蔥薄餅入面嘅糖蔥黎同拿破崙做crossover👉🏻整身千層酥已經好鬆脆 配吉士cream 已經好食 中間嘅糖蔥 甜甜地又脆卜卜 真係會食到停唔到落黎🍹Tropical Sunshine🍹Yuz
價格相宜 牛扒質素不錯 菜色有心思
仲有任食薯條 係對佢嘅印象
主打年輕嘅休閑工業風 和平食嘅創意料理
👉🏻霸氣嘅原條長臂蝦 稍微炙燒過口感爽滑又夠鮮
👉🏻紅蟹、麵包蟹和蟹子混合面成的沙津 口感豐富
🍹Yuzu Blossom
👉🏻食牛扒當然要飲一點酒 所以我選了cocktail