今日約左朋友去食,見到餐牌實物圖都幾靚就入去試下,點知中左大伏!我地叫左兩樣野,$198特選拼盤擺到落黎覺得都幾靚,好期待咁去試味,點知樣就靚,但味道就完全唔值呢個價8款甜品,當中有一款係青瓜做甜品,都唔明青瓜都可以做甜品,咁當試下新野,點知無味,仲有個醬,陣陣淡牙膏味,青瓜又出水,Strawberry勁酸,藍梅係無味,得個樣!士多啤梨布町係好假既士多啤梨味,勁酸,佢話要撈埋個脆花一齊食口感會好啲,但係個粒花係好硬 整極都唔爛,加埋食都唔好食,入面既荔枝唔係新鮮荔枝,成個布甸得個甜字,仲有好假嘅士多啤梨同朱古力味,抹茶布甸幾乎無味,超淡,得底陣抹茶粉正常d,完全唔值咁貴!松露橙香燉蛋,完全冇橙味,松露的味遮掩哂,兩者味覺完全唔match,唔識欣賞另外,我地一路食一路覺得唔對路,就討論味道好怪,點知D侍應聽到竟然黑面都不特止,態度仲好惡劣,其實開間舖一定要人讚架?原來係唔比人講得既,上到open rice見到竟然咁多誇張既讚賞,真係中哂伏! 第一次食甜品食到全枱人都覺得難食,野就食唔到,仲要受到一肚氣!放上黎只係想比人睇到真實既評價,難食都算,貴都算,食下甜品既放鬆時間唔需要受班侍應氣,

放上黎只係想比人睇到真實既評價,難食都算,貴都算,食下甜品既放鬆時間唔需要受班侍應氣,唔想再有人中伏,話哂呢個伏都唔平!
2017-01-10
宵夜