2020-11-24 38 浏览
去左西环揾食,贪佢少人又够静,最后拣了越南泰国菜开餐呢间越泰菜小店位置都几隐蔽,我都要用d时间先揾到,门面一d都唔似食越泰菜,似cafe多,餐厅唔算好大,有10几个位,可能时间尚早,唔洗排队就有位青芒鱿鱼木瓜沙律青芒同木瓜都好爽口,味道酸酸甜甜,都几开胃,但我无谂过个鱿鱼系炸鱿鱼圈咁上,鱿鱼圈既脆浆唔好食,原本沙律既清新就系卑个炸鱿鱼圈毁了虾片我觉得似食紧超市都买到个只日月光军虾片咁,可能我心目中系印尼或泰国虾片个只浓郁既味道,$20/5块唔系好值串烧香茅串烧牛+香茅串烧鸡,两款都食到好香既香茅,烧既时间都掌握得好好,肉质唔老,点埋个沙爹汁都几惹味烧猪扒捞檬块猪扒大大件的,食落似炸猪扒多过烧猪扒,猪扒肉质都好腍,捞檬加上鱼露一齐食,酸酸甜甜咁正好减低左块猪扒既油腻感马拉盏炒通菜马拉盏本身都好香好惹味,同通菜一齐炒永远都系绝配价钱亲民,份量亦都唔少,但味道上我就觉得一般,不妨一试
去左西环揾食,贪佢少人又够静,最后拣了越南泰国菜开餐

青芒鱿鱼木瓜沙律

虾片

串烧

烧猪扒捞檬

马拉盏炒通菜
马拉盏本身都好香好惹味,同通菜一齐炒永远都系绝配

价钱亲民,份量亦都唔少,但味道上我就觉得一般,不妨一试