2008-06-05 14 浏览
許願樹算係元朗少數貴價餐,因為常常聽人講質素幾好,d野好食,所以尋晚終於有機會黎試下啦入到去,坐低睇下個menu,安格斯牛扒無晒,問待應就話唔會再入貨,於是我就問有無其他牛扒,因為我黎都係想試下d牛扒,佢大力推薦美國雪花牛,我見都要$158,應該質素都唔會點差掛(心諗..)女友叫左個豬扒意粉餐$68,跟餐有半價甜品,叫左個combo,入面有香蕉班戟,心太軟同埋一個自製雪糕$68(半價$34)等左十分鐘,個湯終於上啦,有少少失望,因為個酥皮忌廉湯,酥皮唔夠鬆,同埋太厚粉,大家樂果d仲好食過佢;再等左15-20分鐘,主菜到左,個意粉還可以,只係煮得比較乾,又落唔夠汁,然後到我塊牛扒,塊扒分開兩塊,賣相ok.拌碟都好有心思。但係我叫左六成熟,其中一塊得3成,另外果塊有8成熟,第一件想到既事就係,扒王set lunch仲好食過佢,唔係塊扒唔靚,只係個廚師浪費左佢!我地食完兩個主菜,然後就上甜品,個心太軟水準差左,個皮唔夠軟熟,朱古力唔夠香; 自製雪糕味道唔錯,呢度拎返d分;香蕉班戟,尚可,可能我自己覺得熱既香蕉唔好食掛總結:如果用呢個價錢,可以食得更好的,唔需要來這一間餐廳,某元朗老字號西式茶

總結:如果用呢個價錢,可以食得更好的,唔需要來這一間餐廳,某元朗老字號西式茶餐廳安x,價錢最少平7成,但質素唔會比許願樹差,非常失望的一個晚餐