2019-09-17 99 浏览
喜欢吃特色火锅的朋友, 介绍我哋去 一间 近期新开嘅人气火锅店。 格局同贴心嘅服务有啲似国内某知名火锅连锁店, 但此店沿于过江龙新加坡品牌。装潢以少女粉红为主题, 但亦配以中国风, 开朗活泼, 甚有特色!餐厅门口近设有等候区, 更附设小食,茶水免费供应, 等多一阵都心甘情愿啦😊去到酱料区已经非常惊讶, 近期见过最齐全, 摆放得整整齐齐劲干净嘅各款调味酱料~~ 仲有指引教你调配唔同口味嘅酱料👍👍抵赞仲有各款凉菜, 花生,酸梅,萝卜,青瓜,两三款水果轮流推出~~一坐低店员已经送上各款小食。 薄片嘅酸萝卜非常美味爽口唔会太咸。用平板电脑点餐方便清晰。 鸡鸭猪牛颇多嘅选择仲有多款小食。 汤底都在电脑点选。场内仲有猜灯谜抽奖, 猜中就可以抽奖一次。😍😍抽到嘅系 《酥炸墨鱼丸》, 虽然系免费,不过 墨鱼丸弹牙爽口, 炸得酥脆, 作为小食唔错唔错!《清凉解热雪耳鲜椰子锅》$128汤底劲甜, 椰子味香浓, 有好多椰青肉和雪耳, 清甜又滋润。再加添嘅汤底都并不是清水, 所以汤底由头到尾都keep到原味。大部分嘅火锅配料都可以点选半份份量, 所以我们二人都可以试多款火锅料, 感觉多样化又唔会太饱嫩肩小羔羊

酥炸墨鱼丸

场内仲有猜灯谜抽奖, 猜中就可以抽奖一次。

清凉解热雪耳鲜椰子锅

清凉解热雪耳鲜椰子锅》$128

嫩肩小羔羊肉

嫩肩小羔羊肉$49半份
果然嫩滑! 羊肉味浓带点点膻,正!

台湾新鲜鸭血

台湾新鲜鸭血$24半份
够鲜嫩, 口感够滑又大块, 味道唔会偏咸。
牛肝菌

牛肝菌 $29半份
菌味极浓郁, 放汤时间不用太长,不需要淆制, 入口劲爽滑, 非常地道的食材又唔贵。
牛舌

牛舌$49半份
切得极薄, 入口够爽唔会韧!
猪肉卷

猪肉卷半份
需要渌5分钟, 剩猪肉馅料, 普普通通。
白鳝片

白鳝片$49半份
雪白肥美, 不过略嫌切得太薄, 鳝片肉唔够结实。

拉面

拉面$18半份
幼身够滑

饮品有几款自制凉茶,花茶可供选择
洛神花茶

洛神花茶甜甜哋未味道清新。 另一款竹蔗茅根, 唔会太甜都好滋润, 仲可以添饮
珍宝鲜虾水饺

珍宝鲜虾水饺 $39
皮够薄馅料扎实胀卜卜 , 虾肉鲜味,真材实料!

炸响铃

一定要试佢嘅炸响铃, 形状有啲似牛角包😊
浸一浸上汤, 劲入味仲keep住少少脆, 冇油益味,正!

打完边炉最后仲送甜品, 柚子沙冰, 细细杯不过味道很浓郁, 冰凉解腻, 超赞!

酥炸墨鱼丸
清凉解热雪耳鲜椰子锅