2014-10-19 958 浏览
平时食饭固然食咩都无所谓,但平安夜同情人过当然要揾间好少少既餐厅啦!平安夜已经决定左去尖沙咀海旁行下,所以都预左系附近揾间餐厅食晚餐。平安夜间间餐厅都好多人,所以等左一个钟先入到去食,特别日子依个等候时间都合理啦!叫左个dinner set,有汤有饮品,仲有一份前菜,三份主菜加埋甜品。个汤系罗宋汤,入面既菜唔多,味道唔似平时咁浓,算系几清淡。前菜系三文鱼沙律,三文鱼几新鲜既,佢有特别既酱汁,所以个沙律既味道都几有特式。主菜比较上浓味,有面有份铁板餐加个菠菜煎饼,个面既忌廉味好重,而铁板餐加左好多茄汁酸左少少咁多。不过个菠菜煎饼都值得推介,唔会太焦同太干,唔会好似出面既煎饼因为煎太耐变得好硬好干,加上铁盘上可以保温,味道方面又唔会太咸。饮品唔系得汽水,我地就叫左橙汁同牛奶抹茶。甜品都有两三个选择,我地就选择左芝士饼同焦糖炖蛋,餐厅有特别装饰下个碟边,虽然份饼相对真系好细份,芝士饼味道无特别,个炖蛋唔错,唔会话太老,又唔会好甜。大致上,餐厅既气氛真系几适合平安夜,侍应既服务质素都几好,纵使平安夜好忙,但都保持微笑。食物既味道都唔错,多人食既时段但都唔会hea整。咁既日子中等既价钱,可以食到

大致上,餐厅既气氛真系几适合平安夜,侍应既服务质素都几好,纵使平安夜好忙,但都保持微笑。食物既味道都唔错,多人食既时段但都唔会hea整。咁既日子中等既价钱,可以食到full dinner set都算合理啦。
等候时间
60 分钟 (堂食)
庆祝纪念
平安夜