2011-04-22
4月11日星期一晚約左朋友食飯,朋友話好想嚟呢度食寛條麵,好耐都冇食pizza hut啦,依家都出左好多新款既菜式,見都有寛條麵,但朋友話好想食傳統的海鮮寛條麵.於是我地就叫左一個海鮮寛條麵,一個三文魚鮮果沙律同埋一碗磨菇忌廉湯一齊食啦.可能係樂富區再加上係閒日的夜晚,所以都唔算多人,食物都好快嚟呀.先嚟個湯,都好creamy及好香呀,好味,唔會太水.又唔會好咸,雖然冇咩料不過都好味呀.跟住嚟三文魚鮮果沙律,都幾大碗喎,三文魚有好幾片,都好新鮮的,鮮果沙律都好多及多款式的,味道都好開胃好味,唔會太多沙律醬好漏,味道都配撘得好好.正喎!!另外就嚟埋個海鮮寛條麵啦,份量都唔細喎,我成日都覺得寛條麵會好漏的,所以如果可以選擇都未必會揀嚟食,間唔中一次就冇所謂.這裏的都算多海鮮,個汁都唔係好漏的,感覺冇咁滯口.我地傾下計食下嘢都幾舒服,靜靜地咁!
我地傾下計食下嘢都幾舒服,靜靜地咁!