2019-07-22 2400 浏览
同朋友好耐冇見, 大家都帶住小朋友既時候就要搵一D 又舒服又唔趕人走既地方. 一來又可以慢慢食慢慢傾,另一方面又可以俾小朋友多D時間食野. 朋友介紹左大圍一間開左一段時間而又話好正既小菜館. 去到環境都好寬敞7:00左右已經坐滿客.店員既服務態度好到你估唔到, 見到我地有大有細就安排左一間房俾我地,有電視又夠冷氣!! 真係好適合同埋小朋友一齊. 前菜都好有HEART 唔係一般既咸花生. 有酸梅苦瓜同埋麻煩木耳! 響呢個又成日落雨同埋咁熱既天氣真係好好既開胃菜!有小朋友我地都必定會叫叉燒. 嘩...呢個蜜汁黑豚肉真係令到我地好喜出望外!!!! 店員果然冇介紹錯... 入口鬆化肉質好林仲要好有肉味. 真係好好味!店員見我地大讚話就我地知師父之前係做中環都X利,佢既叉燒任何人食完都番唔到轉頭! 哈哈... 之後叫左幾個小菜, 呢個腐乳蝦球係我最鐘意既! 真係不得不讚師父既創意. 腐乳汁做到唔咸不過好香, 配埋大大隻既爽口蝦球. 有D 似芝士焗龍蝦不過係轉左腐乳. 真係可以食到幾碗飯. 呢個家鄉煎藕餅我見到都必定會叫. 呢D 係屋企唔會自己煮既食物, 同埋間間的家鄉口味都唔同. 次次食都有一番
呢個家鄉煎藕餅我見到都必定會叫. 呢D 係屋企唔會自己煮既食物, 同埋間間的家鄉口味都唔同. 次次食都有一番風味! 呢個都冇令到我失望, 香口又唔油膩, 食到啖啖既蓮藕既爽脆口感. 又唔會好咸調味啱啱好!!! 好好好味~
最後真係有一個好好好好感動既位, 飯後既甜品係我細細個放學門口伯伯既糖蔥餅呀! 仲要有回憶地有埋個個糖蔥餅箱. 呢個絕對係童年回憶系列之一, 啖啖滋味!!!!

真係估唔到一間中菜可以令到我地有咁多驚喜! 小朋友開心時大人又開心... 讚讚讚~
2019-05-31