2021-01-23 2056 浏览
Apple Honey Toast🍯 ($45)呢度既toast有三款, 我地揀左個比較light 既蘋果口味🍎 另外仲有芝士配truffle oil口味🧀同埋紅豆配牛油口味🧈 呢兩款對於啱啱食完lunch 既我黎講有啲膩🤧 每款既base都係用左超厚無邊脆多士, 我地呢個就係有5️⃣塊蘋果薄片加肉桂粉舖左係多士上面, 再淋些少蜜糖🍯 其實成件事係幾普通, 不過味道係幾夾既Hokkaido Crepe Cake with Tangerine 🍊 ($45)之前試過自己整crepe cake 發覺都幾考功夫, 所以真係寧願出去食😂 呢個配搭幾清新, crepe cake 感覺幾light, 蛋味好香,而且夠濕潤, 同我自己整既係有啲差天共地😂 不過成個蛋糕就冇咩tangerine味, 只係面頭擺咗兩舊tangerine, 但係當原味咁食係相當唔錯👍🏽Cacao Chocolate 🍫 ($50)朱古力味同奶味都超濃, 面頭打左啲泡令到成杯望落好有質感😌 朱古力愛好者應該會幾欣賞Matcha Latte 🍵 ($45)基本上Matcha Latte 一定係冇得輸, 同Cacao Chocola
Apple Honey Toast🍯 ($45)

Cacao Chocolate 🍫 ($50)

Matcha Latte 🍵 ($45)
基本上Matcha Latte 一定係冇得輸, 同Cacao Chocolate一樣都係好有質感, 不過好有趣既地方係, 擺得耐杯野會塌左😂 最尾真正飲既時候得返半杯, 綠茶味同奶味好香濃, 雖然有冰但係都唔會太凍😋

呢間cafe 係幾適🈴️ 打卡同埋吹水, 可能因為地理問題, 所以唔算多人, 就算要等位都唔需要太耐👍🏽 環境幾舒服, 而且每個角落都好適合打卡, 不過因為地方唔大, 所以打卡既時候要留意下身邊唔好影響到其他人呀🙃
2021-01-23