2018-07-20 162 浏览
同爸爸行完元朗,爸爸話想食牛, 對唔係好食牛既我黎講 ,真係唔多想搵俾佢食 ,諗住耍佢番屋企先啦,點知行去西鐵站果陣,見到間好靚既小店。 個名都好特別,叫夏捌月 。我同爸係度笑係wor下個月就係八月😂😂😂。 見到勁大塊扒,爸爸按捺不住,拉我入去幫襯。 坐底見到裝潢係好多marvel , 同我同爸爸岩晒channel. 睇到雖然店細細,但係好多選擇, 不過貪快既我同爸爸,就咁叫左個dinner set滿足下佢想食啖啖肉既念頭。餐湯周打魚湯勁足料, 好大塊魚同不用海鮮配料,好creamy ,湯好滑身 。 爸爸勁快chur完一碟 , 如果再熱點 ,相信味道會更香。 叫左個芝士大虎蝦配酥皮紅酒煮牛肋條,估佢唔到,呢個菜式平時好難係出面食到,呢度識整,仲要有水準,酥皮焗到剛剛好,牛好淋身,好易入口,個汁配埋酥皮食,真係好正。 好足料一碗有成四五舊牛肋條,滿足晒爸爸既啖啖肉要求。 虎蝦好新鮮,以芝士去烤好香。牛三味包括牛扒牛柳牛肋肉,都一樣好滑好juicy, 爸爸食到係咁點點頭, 好滿足咁。 我唔係好食牛都被佢吸引到試左幾啖,的確煮得剛剛好 唔會over cook 太鞋相反味道剛剛好, 入口即溶,

我唔係好食牛都被佢吸引到試左幾啖,的確煮得剛剛好 唔會over cook 太鞋相反味道剛剛好, 入口即溶, 一讚薯角炸得好脆,唔會太咸。

爸爸叫左冷咖啡,小店好有心怕冰溶會影響質素,特意用樽仔形式去處理, 的確呢個咖啡好濃咖啡香, 檸檬茶都好靚 一解食完咁多肉既油膩感。
呢餐真係好偶然既驚喜,食食下發現原來呢度要訂位先可黎食,其他人都食得好滿足。可能我同爸太早先有幸入到黎咋,見住勁多客人,相信今次爸爸真係誤打誤撞搵到間好野。

2018-07-19