2018-09-01 68 浏览
今天途經深水埗,見到好吸引及最愛的海膽丼,而且價錢合理,一於試下。餐廳簡潔又不會太迫,侍應姐姐好nice,特別提醒不同醬油的用法,啡色樽供壽司用,而白色樽供刺身食,第一次食日本野有分醬油的食法, 竟然在深水埗區......我們叫了2 份套餐,分量都相當多,包括沙律,玉子,海膽丼,飲品及甜品。另一份包括沙律,手卷,照燒雞扒手打烏冬,飲品及甜品沙律菜好新鮮加上魚子配搭剛好,玉子味道剛好,手卷紙菜好脆。我的主菜來啦,見到板海膽實在興奮,對我來講,飯好大碗,海膽好新鮮加上魚子及吞拿魚,全部都係我的最愛,而且佢的飯軟硬適中👍👍👍👍照燒雞扒手打烏冬,雞好滑,加埋葱食更香,鳥冬上還有至愛的溫泉蛋朱古力糯米,相信係自家制,外面上朱古力粉未,味道適中又唔甜。

醬油

沙律菜好新鮮加上魚子配搭剛好,玉子味道剛好,手卷紙菜好脆。

2018-08-19
午餐