2016-06-15 2315 浏览
好多时睇到呢个舖头名,都觉得好怪,究竟系卖健康定卖拉面,拉面一般都会觉得系比较肥腻,浓浓嘅猪骨汤,有层油喺面,加几块半肥瘦叉烧,好似同健康好难拉上关系。终于揾日的起心肝去试下~中午时段好多人,要喺出面排阵队先入到去,舖仔细细,好有日本风情,将啲菜名逐个写出泥,贴满成间舖,睇完menu心大之细之后点左两款拉面。溏心蛋味噌拉面,饮啖汤先,「呜哇~浓郁得泥有阵镬气味,我钟意呀~」师傅炒过配菜再淋上汤,味噌加镬气,原来都几夹。另外面身够硬,叉烧好香口,略嫌肥左少少,溏心蛋合格,蛋白都几嫩滑。个人觉得精髓喺啲菜度😂一啖面加几条菠菜同爽脆嘅芽菜,即刻refreshing。至于健康拉面,有个set,一枝多多,一碗椰菜丝沙律,同一大碗好多菜嘅海鲜拉面。镬气相对少左,比较清淡,但一样系浓郁嘅汤底,有啲似合字牌海鲜味杯面,不过系。无。味。精。版~~~啲菜多到食极都有,真系啱晒主题,健康!整体泥讲唔错,虽然服务一般,但汤底同炒香嘅菜尤其出色,食到饱饱令人满意。