2019-03-19 190 浏览
今晚约左朋友系荃湾食晚饭,因为呢排成日出街食饭,所以都想食得健康d,于是就上黎揾下有无咩好食又健康,见到好多人都推介呢间既蕃茄汤,就决定一试,餐厅六点半就已经坐满左八成😳入面无豪华装修,但好有怀旧既味道,而且感觉干净企理,座位都好阔,之后人开始多但侍应都会安排坐卡位,唔使迫住搭枱,好贴心。行入去坐个时已经见到好多枱都系食紧蕃茄汤,所以点都要叫一个试下佢既招牌菜仲要系配牛乳炒蛋,正特饮红豆奶茶,绿椰冰,红绿椰冰系出面茶餐厅已经好少见,好有自己特色 最后点左一个蕃茄通配牛乳炒蛋加肥牛墨丸,朋友想食饭就点左藓茄汁香煎猪扒饭加双蛋,仲要share 左佢既招牌瑞士鸡脾蕃茄汤底味道浓郁,好香蕃茄味又唔会好似一般汤底得个咸字,炒蛋好滑,配蕃茄真系绝配加配既肥牛份量好足,墨丸有四粒算有诚意,而且系粉少墨鱼多,质素不错,抵赞瑞士鸡脾果然系招牌菜,一上枱已经闻到好香瑞士汁既味道,鸡脾好嫩滑厚肉又腌得入味,大大啖咬真系好爽鸡脾既最外边已经咁厚肉朋友点既藓茄猪扒配双蛋饭份量好多,猪扒又厚又大块,占左半个碟猪扒腌得入味又够腍,见佢斋点藓茄汁就送晒d饭就知真系好好味最后我试埋佢个华田脆脆,连脆脆一齐饮,味道浓左好

仲要系配牛乳炒蛋,正

蕃茄汤通粉配肥牛墨丸
瑞士鸡脾

鸡脾既最外边已经咁厚肉
藓茄汁猪扒配双蛋饭
猪扒腌得入味又够腍,见佢斋点藓茄汁就送晒d饭就知真系好好味
华田脆脆
最后我试埋佢个华田脆脆,连脆脆一齐饮,味道浓左好多,跟餐半价,绝对值得一试
2019-03-18
蕃茄汤通粉配肥牛墨丸