2023-09-11 418 浏览
呢间位于鲗鱼涌既日式丼饭外卖店最近推出左新menu,熟丼系列全部使用由4款蔬菜整成既菜粒盖饭底,感觉比一般丼饭健康,睇下味道又点先🥢🐮七味牛舌丼 - 多菜少饭($78) & 追加温泉蛋(+$8)一打开盖发现个卖相仲靓过menu张相🤣菜粒份量冇欺场,多菜少饭真系劲多菜🥕蔬菜已经全部切晒粒,口感爽脆,调味啱啱好,好味又健康,好欣赏佢地仲用左我钟意食既羽衣甘蓝💕净系呢个菜底都够送饭牛舌有5大片,本身带有少少咸味,所以配返偏甜既酱汁平衡返味道。肉质超级淋,几乎唔使咬咁济,牛舌味仲劲浓,食第一啖已经觉得好惊艳😳个牛舌会唔会做得太好味左啲!!!配埋有浓郁蛋黄香既温泉蛋,好味到觉得可以食多几个丼饭都仲得👍🏻👍🏻👍🏻如果想食得再低糖啲,仲可以+$10转成全菜粒底,无论系菜粒定主菜都咁高质,梗系要keep住encore啦🤤
七味牛舌丼

2023-07-27
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
七味牛舌丼