繼續放假繼續食食食,今日去食家鄉食燒肉放題,呢一間主打所有食材由全日本直送,其中宮崎A5桜花牛仲係自家農場養殖店內餐廳環境都好舒適,位與位之間都好鬆動,我哋今日揀左個 $998 A5櫻花牛放題,呢個放題夠豐富,主要用咗日本冠軍宮崎牛,A5櫻花牛仲係呢到香港獨家先食到㗎期待咗好耐嘅A5 櫻花牛牛出場了,真係好澎湃啊,有成10款不同部位,款款啲油花都好靚,侍應好有耐性介紹牛部份同教埋我地點燒,眼中只有牛牛牛,先燒鮮紅和牛內後腿肉、外後腿肉開始,再慢慢燒粉嫩牛脂油花嘅五花腩、牛肋肉、肩口肉,食係牛味香濃油香豐富,到燒肉眼扒真係不得了,入口即溶牛脂勁香當中肉眼同埋壽喜燒會由侍應幫手,佢哋燒和牛經驗拿捏得好啲,侍應見我地呢個頭盤食到7788,就過黎操刀燒肉眼扒,有專人燒真係不得了,望落去霜降超粉嫩油脂豐富,食落肉質綿密入口即溶,唔知以為自己係日本食緊燒肉,勁好食另外個蟹味噌甲羅燒,蟹膏鹹香鮮味配香脆米通食一流,建議香脆米通加多2塊,另一重點推介係內臟,香港冇乜餐廳會有日本直送內藏到港,呢度連和牛內臟都有,我本人就超鍾意食內臟,牛肝牛肺牛肚,燒完後甘香美味除咗和牛外,雞肉豚肉都有,當中雞肉好嫩滑,

除咗和牛外,雞肉豚肉都有,當中雞肉好嫩滑,肉質不錯;熟食方面好正,店員介紹和牛拉麵,湯底係用和牛骨煲出黎湯底,又清勁有牛味,激讚,必點!

海鮮方面,我自己就鍾意香草牛油廣島蠔,超級美味

再加埋芝士年糕,本身已經好重芝士味,食入口軟糯入面流心芝士香濃,大愛!

最後點埋甜品,布甸同柚子葩同抹茶雪糕,綠茶又好好食喎,柚子葩好fresh,不經意地食晒