2019-04-08 639 浏览
前排天气冻,朋友话带我去食佢细个成日食既茶餐厅,话煲仔饭都几出名。不过我就唔太好煲仔饭,所以单点左个西柠鸡+饭。西柠鸡一碟有都有~10旧大鸡肉,每旧都系岩岩炸好出炉,热辣辣。鸡肉非常滑嫩多汁,金黄色既下皮脆卜卜,即使浸到d汁都冇腍到。而落左好多柠檬去煮既汁又唔会过酸,证明蜜芽糖份量拿捏得准确,用黎捞饭就一流。而朋友叫左滑牛窝蛋煲仔饭,即叫即煲,饭够熟,粒粒分明,但好奇怪地落哂成碗豉油都唔够味。值得一赞既系煲仔饭既师傅好用心,见到佢一边煲一边微笑,睇得出佢真心钟意自己份工。整体黎讲,环境、餐具干净,小菜真系几好食。不过价钱偏贵,一煲仔饭、一西柠鸡、一白饭,二人埋单都要$177同埋老板态度再友善d就更好…

同埋老板态度再友善d就更好…