2021-06-16 71 浏览
超讃!料足味道正. 餃皮薄又带有少少煙-un . 隻隻飽满又Juicy!真心名不虛傳零負店. 又一店人左 my encore list. 超级芫荽豬肉餃,湯的! 芫荽怪至愛, 因為叫左燉湯, 所以餃子湯底要原味. 味道不太複雜的湯底反而令芫荽味更出. (其實我本來好想試麻辣湯底, 忍住了)XO蘆荀带子蝦仁餃,煎的! 大大粒爽口带子及蝦肉 . 見到嗎? 鵝肝和牛烤菇餃,限定! 呢個好食啊. 真係好少地方食到.   鵝肝味濃,夾住和牛既油香. 得呀! 再来燉湯 --- 猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯. 因為太熱, 我放到最後先飲. 為完美 late lunch 劃上句號!店服務好好. 上菜都溫柔地提醒"小心熱呀, 慢慢食" .  P.S. 其實可以加粉麵底, 但我貪心想食多款餃子, 就無要粉麵啦. 唔係, 今晚又要跑多十個圈 超级芫荽豬肉餃XO蘆荀带子蝦仁餃鵝肝和牛烤菇餃猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯P.S. 呢個菜莆好好食. 唔會過咸, 少少辣, 又有麻辣香!

店服務好好. 上菜都溫柔地提醒"小心熱呀, 慢慢食" .

超级芫荽豬肉餃

XO蘆荀带子蝦仁餃