2019-11-10 1891 浏览
企喺度食嘅壽司譜喺香港都輕左一排,見就見得多,食就第一次食,好有新鮮感🤪🤪鋪頭好骨緻,師傅做嘢好細緻痛好有耐性咁去介紹返唔同魚嘅味道質感俾我哋聽。叫咗兩款季節限定嘅壽司🍣羽太呢種魚㗎皮下脂肪好香,魚嘅肉質食起嚟嘅口感幾爽。赤伊佐木魚面上加左d 柚子係面,清新既味道☺️☺️叫咗兩款刺身大吞拿魚腩+油甘魚真係勁鮮甜美味囉!大吞拿魚嘅魚肉好香,啲魚香喺口度徘徊着。而油甘魚就好爽口鮮甜,而且價錢相對便宜,good!阿根廷赤蝦🦐呢種蝦比赤蝦更爽口,有蟹膏麵豉黑松露帶子我都係第一次食帶子上面加啲黑松露,幾特別嘅食法。鯛魚師傅喺魚面上掃左d柚子汁,可以唔駛點豉油直接食就得,我都幾鍾意食柚子嘅醬汁,可以令魚嘅味道昇華。深海池魚池魚不嬲都係正㗎啦,肉質好滑,滑得黎有d 爽口,而且仲好鮮甜。三文魚魚腩魚面上加咗四季紅,有d 辣辣地,似wasabi,配合埋三文魚食都幾夾。北海道海膽超新鮮嘅海膽,而且佢嘅份量都幾多下,有日本嘅味道正!中吞拿魚腩我係吞拿魚迷,呢舊中吞幾好,都幾鮮甜可口💕炙燒左口魚裙邊師傅用燒完個左口魚裙邊之後,再用秘製嘅醬料塗上係魚嘅面,入口即溶,即刻encore多件😍😍師傅好細心呀佢等我哋食完其

叫咗兩款季節限定嘅壽司🍣
羽太
呢種魚㗎皮下脂肪好香,魚嘅肉質食起嚟嘅口感幾爽。

赤伊佐木
魚面上加左d 柚子係面,清新既味道☺️☺️

叫咗兩款刺身
大吞拿魚腩+油甘魚

阿根廷赤蝦🦐
呢種蝦比赤蝦更爽口,有蟹膏麵豉

黑松露帶子
我都係第一次食帶子上面加啲黑松露,幾特別嘅食法。

鯛魚

深海池魚

三文魚魚腩

北海道海膽
超新鮮嘅海膽,而且佢嘅份量都幾多下,有日本嘅味道正!

中吞拿魚腩
我係吞拿魚迷,呢舊中吞幾好,都幾鮮甜可口💕

炙燒左口魚裙邊
師傅用燒完個左口魚裙邊之後,再用秘製嘅醬料塗上係魚嘅面,入口即溶,即刻encore多件😍😍師傅好細心呀佢等我哋食完其他壽司先至即燒俾我哋食,因為要燒完即食先至好食👏🏻👏🏻

介紹番啲漬物,佢有蒜頭,蒜頭有啲似馬蹄嘅感覺,仲有啲薑等等。

滿意程度有10分🤪🤪下次都會翻返嚟幫襯,另外呢度唔使+1架👍👍!