2014-08-14 2375 浏览
有次经过见到装修好似韩国D餐厅,所以好有兴趣试下。星期日晚6点9去到,好在早O左少少去,我见迟我地几分钟D人已经要等位。呢间唔似我地去开D韩烧店O甘迫,通风已经较好,我地坐近门口空气流通就再好少少,所以食完唔会超大阵味。侍应都唔少,但可能真系太多客,所以较难揾佢地帮手,但服务态度都OK。一入座已经会俾一大壶水我地自己加,已经减少O左好多叫佢地加水O既机会,值得一赞。一坐底俾O左D泡菜同酱我地,泡菜好食但好细碟,所以REFILL O左一次同埋唔驶钱。有一碟生菜用黎包肉食,其实得4,5块菜。但碟菜如果REFILL 要50蚊,简值系天价,加钱买正常,但呢个价就唔太合理。我地2个人叫O左3碟肉同一个水冷面。五花腩 – 要烧耐少少先熟,睇落好肥,但食落唔会有好油O既感觉,同埋烧耐O左都唔会好难口。肉腍同好脆,味道较浓,唔点酱都够味。但食落有少少软骨,我无理照吞都吞到。蒜香护心肉 – 好快熟,但都几易㶶,所以要留意住。口感好爽口又滑,推介。牛肋肉 – 多肉汁同好滑,都易㶶,要小心。食完肉难免觉得HEAVY,水冷面以菜同蛋为主,所以食个肉食个水冷面可以清一清个口同有好凉快O既感觉。炉边O既蛋同芝士栗
我地2个人叫O左3碟肉同一个水冷面。

牛肋肉 – 多肉汁同好滑,都易㶶,要小心。
炉边O既蛋同芝士栗米无限REFILL,2样都好食,尤其个蛋惹味得黎唔会好浓。
餐厅食物质素高,2个人食到劲饱都系一人$260。仲有好多唔同O既肉未食,相信好快会忍唔住再去。

五花腩
牛肋肉