2019-09-15
每次坐輕鐵經過都會見到呢間餐廳,聽聞口碑各樣都唔錯,所以試左個 Lunch !餐廳🍴位於珍珠樓地下,落地玻璃 ,外面有個小花園,餐廳內樓底很高,所以空間感非常充足,餐廳整體令人感覺很舒適很休閒。另外值得一提:有個店員姐姐十分之Nice, 很友善很好笑容 😊!午餐包是日餐湯、麵包、沙律、自選主菜 ($78 - $138)、飲品,另有飲品升級選項 !是日餐湯 :蘑菇湯 ( 口感香濃 很creamy ,啖啖的蘑菇味道,感覺十分足料 )黑松露雜菌海鮮意大利飯一上桌已嗅到黑松露味,好吸引!飯面上有沙律菜所以食落感覺唔會太油膩 ,黑松露忌廉融合的飯粒,很香口,濕濕潤潤的十分好吃。烤大雞扒配意大利麵 雞扒都十分之大塊,肉質都算嫩滑,口味比較清淡,意粉很有彈性,亦都好香口係有啲蒜香嘅味道 ,如果覺得太過清淡可以問店員攞一個嘅醬汁 !類似係煮過嘅蕃茄汁 !班尼廸蛋配沙律菜材料都很豐富,底下仲夾左個煙三文魚 ,但係很流心的,只係略嫌個汁有輕微的酸 !但整體來講還是很好食的很香濃的朱古力凍飲另外加錢的花茶特飲
黑松露雜菌海鮮意大利飯
烤大雞扒配意大利麵