餐厅: 大都烤鴨
资讯:

2014-12-17 5636 浏览
约了庆祝食生日饭已book位,但都系企系门口等坐低左,奉上两小碟生果 -- 火龙果 + 提子提子好甜,我1个人攻陷哂先上小菜呢个酒糟鸭肝系朋友推荐的就试一试系好食,不过好"漏"唔系太肝类食物的人好难清得哂怕胆固醇的可以免叫,除非好多人同你一齐share另外叫左个卤水双拼乳鸽拼鹅片鹅片有点厚但乳鸽反而好味 ~~ 招牌菜 -- 烤鸭1只(上图只属半份)个皮烤到好脆而且有少少肉跟住底唔会好似出面咁,真系只系俾皮你,d肉佢拎走哂我觉得有皮有肉夹住黎食先好味叫左一鸭二食,d肉炒左个菜,不过无影,因为挂住食个菜都几ok ~不过好酒呢个饭好味呀d饭粒可以炒到粒粒分明d虾系爽口的非常好味
约了庆祝食生日饭
已book位,但都系企系门口等

坐低左,奉上两小碟生果 -- 火龙果 + 提子
提子好甜,我1个人攻陷哂

先上小菜
酒糟鸭肝
呢个酒糟鸭肝系朋友推荐的
就试一试
系好食,不过好"漏"
唔系太肝类食物的人好难清得哂
怕胆固醇的可以免叫,除非好多人同你一齐share
卤水乳鸭、鹅片
另外叫左个卤水双拼
乳鸽拼鹅片
鹅片有点厚
但乳鸽反而好味 ~~

招牌菜 -- 烤鸭1只
大都烤鸭
(上图只属半份)
个皮烤到好脆
而且有少少肉跟住底
唔会好似出面咁,真系只系俾皮你,d肉佢拎走哂
我觉得有皮有肉夹住黎食先好味

叫左一鸭二食,
d肉炒左个菜,不过无影,因为挂住食
个菜都几ok ~
不过好酒
虾仁炒饭
呢个饭好味呀
d饭粒可以炒到粒粒分明
d虾系爽口的
非常好味

题外话/补充资料: 蛋糕要收切饭费,但系我买件装蛋糕,又无雪佢个雪柜都要收我切饼费,不得了.......
2014-10-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日