2020-12-01 229 浏览
<<Daily 猪仔寻食记🐖>>本身一心同啲朋友嚟将军澳行Donki,咁顺便呢就搵吓啲美食啦,朋友同我都好锺意食酸菜鱼,所以就去咗呢间好出名嘅12味,试吓佢系咪真系咁好食!佢哋有几样野都好出名嘅,因为好耐冇返大陆食过酸菜鱼啦,所以我哋就叫咗个酸菜鱼,觉得佢呢个都做得几正宗,而我哋都可以自己拣自己想要嘅辣度,但我哋唔系好食得辣,我哋就叫咗个小辣喇!而呢个菜式嘅酸味比较重,食落觉得好开胃,但系真系比较惹味,所以叫两个白饭,可以用来送饭,而鱼嘅肉质都几嫩滑,同埋佢冇乜骨,啱晒我啲唔识lur 骨嘅人。😛🤭另外再叫咗个口水鸡,佢用咗好多花椒,超级有麻辣嘅味,不过呢个就唔可以拣唔辣,但系可以拣自己要嘅辣度,而我哋呢都系拣咗小辣。啲鸡可能系啱啱好熟,所以有啲红色,不过肉质都几嫩滑!所以都唔错唔错。🥳不过讲真价钱真系有啲贵,两个人都食咗三百几蚊,间唔中食下都ok 嘅!
<<Daily 猪仔寻食记🐖>>

• 酸菜鱼