2024-02-13 183 浏览
西营盘一直开了一间burger,价钱看到是70几蚊以上,相对较其他店贵,见到店面咁靓,当初都系以试下既心态黎试食。之前有试过吉列大啡菇包($61,set $80)吉列大啡菇外脆内软,会有汁流出,唔会干,食到中间会食到浓既cheese and mouse sauce,稍为会盖过左菇既味道,但总体系不过不失,食完会好饱。之后每次瘦身期间又想食burger,就会食牛油果煎蛋烟三文鱼burger($60,set $78)有半个牛油果,煎蛋,烟三文鱼,Lettuce, 蕃茄,以为好细个?加埋啲材料整到好大个,一啖都咬唔哂,同时食到几种材料combine埋一齐,都好fresh下。小食再配上莲藕片,平时好少见有莲藕片就拣黎食。点知一试上瘾,真心有惊喜。先唔讲手工切到好薄一片,食落去好香脆,而且唔会觉得咸,seasoning啱啱好,系会愈食愈上瘾,推荐呢个小食!

之前有试过吉列大啡菇包($61,set $80)

吉列大啡菇
牛油果煎蛋烟三文鱼