2023-07-13
去開油麻地搵朋友,佢話公司附近有間好多人食既越菜,叫我拎定位搵佢一齊試試。本黎都對等位興趣馬馬,不過為表誠意,等就等啦!間野係彌敦道483號2樓,其實好易搵,因為行到地下都有指示。果不出所料,食飯時間,都係多人等位,不過商廈地方,勝在有冷氣,等位唔使曬。等左15分鐘有得入,Ok 啦。食完見開始少人影既相,地方其實好闊落,坐得舒服。等到位朋友都到左,時間啱啱好朋友叫左個烤豬肉撈㩚加扎肉。飲品:椰青烤豬肉烤到仲有肉汁,唔算好肥,份量都好多,扎肉食到胡椒味,好味原個椰青夠冰涷,真係消暑一流。我叫左個番茄蟹粉湯粉,蟹粉用蒸蛋作底,鎖緊蟹粉的精華在其中。番茄湯味濃郁,豆卜軟身易入口。非常實惠飽肚。小食叫左蝦肉米紙卷:呢個正常發揮。甜品叫左個榴連糕,9蚊一塊,但榴連味極重,香滑抵食,鐘意食榴連既朋友一定要試。推介最好味既甜品:斑蘭糕綠色糕點,有住香香既斑蘭味,好有咬口,係坊間少見,暫時係我食過最好味既斑蘭糕,因為太好味既緣故,唔記得影相就食晒,推介大家黎到必試好後悔之前主食嗌得太多,唔係再叫多幾件食,下次要外賣返屋企食至得,大家記得留肚食呀!順便一提:呢度上菜快,侍應服務好,食完又會問返你意見抵讚
食完見開始少人影既相,地方其實好闊落,坐得舒服。
等到位朋友都到左,時間啱啱好
朋友叫左個烤豬肉撈㩚加扎肉。
飲品:椰青
原個椰青夠冰涷,真係消暑一流。
小食叫左蝦肉米紙卷:呢個正常發揮。
推介最好味既甜品:斑蘭糕
順便一提:呢度上菜快,侍應服務好,食完又會問返你意見
抵讚