2020-12-02 293 浏览
今日放工不算晚,约左一位好耐未见嘅朋友在MEGABOX一同食饭,想来想去,决定去10楼嘅日和号寿司料理食日本菜。不出所料店铺嘅设计风格让人眼前一亮,车厢式嘅座位摆放宽敝舒适,干净卫生,接待我嘅staff也非常热情友好!因为是平日,得知餐厅周一至周五晚市刺身同埋寿司🍣都是半价!最新拖罗寿司盛合都有半价只需要HKD38一客!于是我们毫不犹豫选左☑️好几款,Staff端上来D美食更是让我们迫不急待!三文鱼腩刺身&油甘鱼刺身:口感丰盈肥美、油脂较香,能食得出食材相当新鲜!三文鱼籽军舰:鱼籽非常新鲜,配埋wasabi食,每壹啖都好幸福!火炙柚子胡椒帆立贝&鳗鱼寿司&帆立贝寿司:我是帆立贝fans,个帆立贝好厚身而且非常鲜甜,水准都相当岀色!鳗鱼咬落去都唔会太硬,酱汁亦都足够,味道香浓!火炙帆立贝鲽鱼边牛油果🥑沙律:个沙律真系不得了,见到个名都估到口感层次一定系好多。烧过嘅鲽鱼好爽口,夹埋牛油果竟然好搭配,我第一次食到这组合都几惊喜, 作为前菜真系100分~ 超级推荐!杂锦牛肉锅:牛肉份量劲多,配料都好丰富,有豆腐、金针菇、冬菇、白菜等等等,味道香甜好吸引但又都好健康!最后配埋椰汁红豆冰和白桃乳酸梳

最后配埋
椰汁红豆冰和白桃乳酸梳打:食到寿喜烧都好口渴,配埋饮品刚刚好!

整体服务都唔错,staff都好热情推介,仲话如果觉得好食都要下次再来!其实平日晚市刺身寿司半价来讲都完全对得住个性价比☺️在当今疫情期间能饱尝一顿美味健康的日式料理,又能有贴心温暖的服务想必也是一件人生幸事!
用餐时段
  • 火炙帆立贝鲽鱼边牛油果,
  • 杂锦牛肉锅