2023-08-18
西環呢度有一間隱世餐廳,裝修別樹一格,神秘得來帶有玩味🪄🦄。整體既用餐體驗都好全面,食物嘅擺盤精緻,符合曬我嘅審美觀,而且仲色香味俱全添,好適合帶女朋友尼約會呀!⭐️😍餐牌上面好多fusion菜式都好吸引好特別,包保係其他地方一定搵唔到:⭐️滷水香煎鴨肝芝士燉飯 滷水味嘅Risotto 係出奇嘅夾同好食, 有滷水獨有既藥材香味同芝士既鹹香,係會令我一啖接一啖食果種! 鴨肝大嚿肥美,不過略嫌煎得唔夠香脆, 但不失我對呢個飯嘅喜愛❤️⭐️抹茶燒羊架帶住試伏既心態點呢度菜,結果一上枱就心心眼😍😍 擺盤滿有設計感,羊扒烤得粉粉嫩嫩,肉汁香而不羶。抹茶粉其實唔會好濃味,清清地係個小點綴,配菜仲有3粒煙煙韌韌日式小丸子,正👍🏻⭐️千杯不醉單骨雞翼 配黑松露醬 雞翼周圍都有,呢度勝在炸得夠酥脆香口,而且酒味入味,係出色既一款小食⭐️Cocktails Kiwi for all 🥝🍸奇異果加gin 同 martini 係好清新既配搭,夏日必點鬼混 (西環)西環南里8號地舖
⭐️滷水香煎鴨肝芝士燉飯
⭐️抹茶燒羊架