餐厅: 百芳池上便當 (希慎廣場)
资讯:

2023-07-22 214 浏览
由于天气实在太热,我今日就决定喺铜锣湾揾间冷气嘅地方食饭。走咗好耐,终于揾到间有名嘅「百芳池上便当」。听讲呢度嘅皮蛋豆腐同台湾牛肉面好正,仲有啲珍珠奶茶系绝配,不过,话虽然咁讲,我仍然保持住食前嘅期望唔要太高,免得太失望。啊!入到餐厅,冷气真系舒服得嚟!饮品同埋菜式都唔错,又有冇烟味,环境系干净整洁嘅,真系啱哂我而家嘅心情。等左阵,我哋嘅食物终于上枱啦!首先嚟紧嘅系皮蛋豆腐。个皮蛋就睇落已经好吸引,黑色嘅外表,裹住滑滑嘅豆腐,仲有啲绿色嘅芫荽作点缀,真系色彩鲜艳。食落去,个豆腐嫩滑爽口,而皮蛋嘅咸香同埋特殊嘅味道完美地融合喺一齐,令我食嘢嘅胃口大开!跟住嘅台湾牛肉面,汤底香浓,牛肉都煮得刚刚好,咬落去仲有啲嚼劲,真系好过瘾!面条都系有弹牙嘅口感,同汤底一齐食系完美嘅组合。我今日真系食得好开心,一啖接一啖都停唔到口。其实今次嚟食唔止系因为饥饿,而系因为同埋我妈妈一齐嚟。佢系我最疼爱嘅人,而呢间餐厅都系佢好钟意嘅,所以我就带佢嚟食。睇住佢满足嘅笑容,我心都系满足嘅。

2023-07-03
用餐时段