2021-09-20 1597 浏览
自問自己都去過唔少餐廳 有平有貴令我再次回頭嘅唔係冇 不過唔多但重房真係好好食 而且氣氛好好 最啱同朋友聚一聚👍🏻第一次嚟係八月頭佢哋啱啱開上星期日 同男朋友同四個朋友一行六人再訪重房 壽司師傅龍師傅真係細心到不得了記得我唔食有生菜既沙律 專登改咗呢一個沙律俾我食 好有口感同行嘅朋友都好羨慕我 食完餐飯都要叫一個🤣壽司嘅名我就唔多講啦 睇相最實際十二件壽司都係$400內 同師傅傾偈傾得興起佢哋可能隨時送多幾件俾你食朋友個個都話好好食 特別係腦天😍食完真係會心心眼😍😍 (其實我已經諗緊幾時再返嚟 希望可以食到白子)我就唔係特別認識日本酒 朋友佢哋揀咗幾枝又有特別版 (我淨係識7字個枝😂)飲飲下 兩位師傅又請我地飲枝勁嘅 好特別有香蕉味😂😂 同我幾位對日本酒有研究嘅朋友食飯就係有呢個好處 咩都唔使諗😂我就唔係一個稱職嘅Foodie 年紀大咗已經唔想相機食先 次次都忍唔住放入口如果你已經嚟過幾次 你可以request想食啲乜嘢或者上次已經食過嘅 但我可以講 佢哋嘅壽司真係每一件都好 好 食!!!! 依個價錢真係抵到爛 最緊要容易book位 想幾時食就幾時食🤤因為師傅知道我哋有排坐 專登叫我哋
自問自己都去過唔少餐廳 有平有貴
令我再次回頭嘅唔係冇 不過唔多
但重房真係好好食 而且氣氛好好 最啱同朋友聚一聚👍🏻

第一次嚟係八月頭佢哋啱啱開

記得我唔食有生菜既沙律 專登改咗呢一個沙律俾我食 好有口感
同行嘅朋友都好羨慕我 食完餐飯都要叫一個🤣

壽司嘅名我就唔多講啦 睇相最實際

朋友個個都話好好食 特別係腦天😍

因為師傅知道我哋有排坐 專登叫我哋1:30黎 之後唔接客 我哋最後坐到五點幾😂
同行嘅所有人都已經好醉 埋單食咗咁多嘢飲咗咁多酒都係$900-1000 per head

我已經諗緊幾時再返嚟啦 你哋仲唔快啲去book位💁🏻‍♀️
P.S. 唔係打手 無收錢 亦都唔係專業foodie 只係一個好鍾意同男朋友周圍搵嘢食既OL🤤
2021-09-19