2019-06-05 1258 浏览
感觉上,山东烧鸡就系一只来自山东既鸡,就好似青远鸡𠮶啲一样,寻日同事提议我地一齐过来食Lunch, 未食过就试下啰。。估唔到未到门口,离远己经见到有一大班人聚系门口,正谂住想转场时,同事话「一早订左位」,所以我地就心存兴幸咁走过去。但系订左位,原来都要系门口等10几分钟,虽然Lunch 时间得1个钟,但职员都好识做,系门口帮我地点定菜,一坐低就食得。。抵赞👍🏻👍🏻👍🏻😊😊山东烧鸡,未去餐厅同事己经话必试,一坐低,店员就俾左一碟𩠌俾我地,因为太多蒜容既关系,所以我并唔知佢就系今日既主角山东烧鸡,直到同事夹一旧鸡俾我,我先知道。讲返只鸡先,今日食饭都系靠同事发板,所以有咩食我都唔系好知,可能因为咁,所以有啲惊喜。。鸡系好食嘅,但更值得欣赏嘅系垫底既斋豆腐,吸晒啲蒜香。好好食。接住再上就系香醋骨,呢个骨真系好香,用嘅系甜醋,唔会过酸,啲用质唔嚡,好好味。再来就油蜜菜,好甜好好食,不过都唔少油。最后系虾仁炒蛋,虾好弹牙又大只,蛋又香,屋企𩠌但好好味。Overall 来讲,我几欣赏佢所有𩠌都系即整,热辣辣咁上枱,因为啲菜太好食,结果食晒成碗饭,肥死我了。😂😂😂

再来就油蜜菜,好甜好好食,不过都唔少油。

最后系虾仁炒蛋,虾好弹牙又大只,蛋又香,屋企𩠌但好好味。