台北小清新店开系香港,都开左好一阵子,佢红既原因终于唔再系黑糖啦,而系Smoothies同Milkshake!望望餐牌,选择唔算多,不过款款个名好特别,事先都做左啲功课睇下边款系招牌必饮,其实有好几款都好靓,最后我就拣左「胡杨林 」她,与他的香水味   $45杯杯个名都系文青名,呢杯用上火龙果、苹果、Yogurt、蜂蜜同椰浆丝打成。可以见到有唔同Layer,入口好重火龙果味,其后系Yogurt 既乳酸味道,带少少浓稠,我就唔系好饮得岀苹果同蜂蜜,主要火龙果味太强,整杯就系用鲜果打岀黎既smoothies,用得真材实料都唔会差得去边,但卖成$45,我会选择自己系屋企整算可以话系你会想像到既味道,之前系澳洲生活过一排,自己会系屋企成日打Milkshake饮,落啲咩落几多份量全部自己话事,尤其最爱系牛油果milkshake/smoothies,所以对我黎讲整一杯呢啲野饮唔难,只要你有部搅拌机就得,而且价钱一定比系出面买平,所以真心觉得$45我都唔会再买,试过打完卡就算了
,而系Smoothies同Milkshake!

她,与他的香水味   $45

她,与他的香水味
她,与他的香水味

等候时间
5 分钟 (外卖自取)