2019-11-16 199 浏览
最近烽烟四起,交通不便,放工后晚餐都会考虑多一点。是次选到佐敦试试呢间以pizza为主既小店,因为由柯士甸道一直行就到,颇容易找,比较方便。呢度以印度菜为主,亦主打pizza。Pizza有十多款选择,我地拣左有薄荷沙律酱既印度薄饼$148(M),配以烤鸡、甜椒、蘑菇、洋葱等。饼底非常薄脆,薄荷酱汁亦令整个pizza吃起来更芳香。薄饼之外,香口惹味既咖喱菜式亦都不能错过。从多款既鸡、羊及海鲜配搭中,我挑选左咖哩煮鱼,嫩滑既鱼块肉沾满浓厚咖哩汁入口,味感虽强烈但却不辛口,开胃至极。混合椰奶煮制而成既咖哩汁若单纯伴鱼块一并地吃未免有点浪费,加配一份蒜蓉烤饼,全程地享受咖哩既精华就最好不过,松软既烤饼 铺满蒜粒,非常香口,好吃得近乎把所有咖哩汁都掏清!
呢度以印度菜为主,亦主打pizza。