2023-07-16
收工同friend聚一聚,太子呢間日式餐廳幾chill,同朋友過嚟試一試呢度門面比較低調,dinner時間入去,入面似日式料理,似居酒屋嘅感覺,非常cozy一嚟到就梗係叫杯啤酒先,我就叫咗Sapporo啤酒,朋友試吓日本柚子果酒,甜甜地幾fresh!🤩自家製醬汁燒豆腐(推介)呢個燒豆腐面頭係比較深色,但佢雖然其貌不揚,但咬落外脆內軟,食完之後同朋友忍唔住要再叫多一碟🤣🤩岩鹽燒頂級牛板腱(推介)牛版見非常之林,大約係五成熟,咬落鬆軟,淋身得來咬落無筋,再加少少岩鹽,牛嘅油香,加埋少少鹽味好balance🤩清酒煮蜆清酒煮蜆酒味超級濃郁,個湯好好味,之前都幾新鮮🤩月見雞肉棒免治雞肉棒再加生蛋黃是常識吧,呢個菜式都做得非常出色,再加埋雞肉棒有少少醬汁,點落生蛋黃好Perfect🤩朝邪惡玉子燒(推介)就同佢個名一樣,真係超邪惡,玉子燒面頭有少少蟹子,佢已經切好咗,拉開之後有爆多芝士🤩不得了so far今餐所有野,朋友都高度評價,會無限番兜!
🤩自家製醬汁燒豆腐(推介)
🤩岩鹽燒頂級牛板腱(推介)
🤩清酒煮蜆
清酒煮蜆酒味超級濃郁,個湯好好味,之前都幾新鮮
🤩月見雞肉棒
🤩朝邪惡玉子燒(推介)
so far今餐所有野,朋友都高度評價,會無限番兜!