2024-05-09 29 浏览
1908bc British Chinese (上环)上环文咸东街22-26号柏廷坊5楼 餐厅位置方便,近地铁站, 上环地铁站a2出口一出, 沿著禧利街直行,文咸东街转左,右手边柏廷坊,柏廷坊主要都系食肆为主, 5楼西式中菜,一试难忘,5楼一出右手边有个幅好靓既孔雀壁画, 隔离招牌1908bc British Chinese,无论用色线条, 都睇得出系有用心设计过嘅logo。餐厅职员细心有礼,闲时会走过来倾几句偈, 西式服务得黎唔会令你觉得尴尬,服务一流,同职员倾开,知道佢哋有提供包场服务,餐厅面绩算大,坐得非常舒服宽敞,装修华丽高级,公司包场系一个唔错嘅选择,仲可以自订餐单又或buffet,嘢食同服务都有返咁上下。晚餐有Emperor Tasting Menu$680pp (min 2 pax)啱晒庆祝聚餐第一道菜—湖区海鲜羹有带子虾仁豆腐,上菜时已经闻到阵阵香喷喷海鲜羹香气材料十足,每一啖都食到海鲜非常开胃好食前菜—芝麻虾多士、陈醋蜜汁排骨、脆皮素春卷芝麻虾多士是必食之多士面铺满密密麻麻嘅芝麻, 薄薄嘅多士拱非常脆,铺面嘅虾爽口大只,唔会有油腻嘅感觉,黎亲都一定要嗌。另外仲可以配秘
1908bc British Chinese (上环)
上环文咸东街22-26号柏廷坊5楼

晚餐有Emperor Tasting Menu
$680pp (min 2 pax)
啱晒庆祝聚餐

第一道菜—湖区海鲜羹
有带子虾仁豆腐,上菜时已经闻到阵阵香喷喷海鲜羹香气
材料十足,每一啖都食到海鲜
非常开胃好食

前菜—芝麻虾多士、陈醋蜜汁排骨、脆皮素春卷
芝麻虾多士是必食之
多士面铺满密密麻麻嘅芝麻, 薄薄嘅多士拱非常脆,铺面嘅虾爽口大只,唔会有油腻嘅感觉,黎亲都一定要嗌。另外仲可以配秘制既甜辣酱,非常好食。

排骨外层皮香口松脆
挂上一层陈醋蜜汁,非常惹味

🍽️蒜蓉粉丝蒸圣子
菜式本身系扇贝,职员话今日未有扇贝,玩相更新鲜吸引嘅圣子
大条既圣子,保持到鲜味和爽口
仲要非常大条
好食过扇贝

🍽️棒棒吉列虾挂包
刈包入面包上虾饼,虾饼弹牙
少许嘅千岛酱,带点甜味既刈包
味道非常配合

🍽️ 干烧姜汁鳕鱼
食到半饱,终于来到主菜
鳕鱼肉质滑,新鲜嘅鱼肉味道带有许甜味
就咁食鳕鱼经已可以好满足
少许嘅酱汁,更加画龙点睛
主菜不可以错过 一定要嗌鳕鱼
同行朋友点咗个烧春鸡 味道都不错
见隔篱枱牛肋骨 同样非常吸引
主菜任何一款都唔会令你失望

仲要有甜品,非常有惊奇嘅甜品
完美嘅一餐

另外餐厅都有水提供,happy hour可以试吓佢嘅Cocktail,非常特别有好多款选择

可以特别request某些材料水果,Bartender都可以特别为你调制