CHEF STAGE de Eddy Chu

2016-06-19 2375 浏览
之前都有一直留意有咩好野食,最近就睇到Chef Stage呢间西餐。见到好多好评,食物都好吸引,所以就趁星期日book左位同朋友一齐试下呢间餐厅上左lift系19楼 一出门就到门口啦 系门口已经见到好多对呢间餐厅既报章杂志推介,似乎唔错的感觉入到黎餐厅里面,感觉好开扬,见到有尖沙咀既海景同高楼大厦,仿如置身系城市中进餐,加上当日既蓝天同餐厅时尚既格局,心情都放松了佢地提供既系4-Course lunch set,我同朋友分别点左黑毛猪同美国牛肉眼。佢既set lunch都包左:栗米火腿沙拉,黑松露汤,蕃茄香草面包,主菜,甜品同饮品。呢个系沙拉,好清新,感觉要是清清口腔的味蕾,为接下来既食物做好准备之后就系呢个黑松露汤,我好中意佢既黑松露香,成个汤都好幻滑,好香好浓黑松露既菇菌味我仲用呢个汤黎点跟餐既蕃茄香草面包。讲下个面包,感觉好特别,我同朋友都系第一次食,开头仲以为面包入面既系辣椒,原来系蕃茄肉,真材实料呀,好味我同朋友都决定加$48叫多左呢个海鲜拼盘,真心新鲜同好抵食,只系加$48,就有生蚝,饱鱼,带子,象拔蛑,每样都好有鲜味好大只饱鱼呀omg仲好有鲜味大爱!!朋友叫左呢个美国牛肉
上左lift系19楼 一出门就到门口啦
系门口已经见到好多对呢间餐厅既报章杂志推介,似乎唔错的感觉
沙拉
黑松露汤
海鲜拼盘
海鲜拼盘的饱鱼
好大只饱鱼呀omg
仲好有鲜味
大爱!!
美国牛肉眼
朋友叫左呢个美国牛肉眼8成熟,肉质好嫩滑,味道又好好,配上跟餐既酱汁,感觉成块肉眼既肉汁都被煎封住,一切落去,d肉汁一下子溢了出来,肉还是热腾腾的,点上配餐既酱汁,好搭配呀
橡果级黑毛猪肉眼盖
另外,我叫左呢个橡果级黑毛猪肉眼盖,肉眼其实姐系比较嫩滑既肉,又有雪花油脂既分布,将黑毛猪既味道更为显著了
呢2个餐都系配上脆肉瓜,甜椒,茄子同紫薯,真系好特别呀!出面餐厅食既会跟炸薯条,但呢度就系微甜既紫薯蓉同其他蔬菜,紫薯既香甜配上肉眼既嫩滑同油脂,好像刚平衡了那肉的口感,反而带出了肉的鲜味
甜品
黎到甜品,我同朋友都好中意:系冻既朱古力吉士puffs
卖相好精致好吸引,而味道甜而不腻,可谓为呢餐画上左一个完美既句号
我地2个人食左2个餐再加海鲜拼盘,都系$411 。但以呢个质素既餐厅同食物,仲有良好既服务,真系不比酒店既fine dining差

2016-06-19
黑松露汤