一间位于唔显眼嘅工厂区, 居然会有一间咁正宗嘅烤鱼及鸡煲!大大盘嘅烤鱼非常有风味有麻辣及酸菜! 见每枱都食烤鱼及鸡煲! 应该系必点选择!鱼嘅种类方面, 侍应姐姐推介酸菜鱼选择桂花鱼, 麻辣就选择龙趸沙巴或𫠐鱼!所以我哋选择咗麻辣烤鱼钳鱼! 呢款系淡水鱼, 有少少泥味, 不过好肉厚又大条!价钱亦系最便宜的!卖相非常吸引令人垂涎, 加热后, 香气四溢! 散发著麻辣嘅香气! 鱼肉好新鲜, 越吃越过瘾!娃娃菜, 薯粉及金菇吸收了汤嘅精华.....哗!令人食指大动! 听侍应讲各款香料由四川直送, 加埋师傅正宗手艺唔使返大陆都可以食到正宗川味! 至于鸡煲, 可以选择辣嘅程度! 我哋选咗小辣, 鸡煲份量好足够, 鸡肉好嫩滑! 加上姜葱及洋葱等! 特别之处系加上咗黄金豆!脆脆地的口感好配合!麻辣味道适中!如果加多少少麻就更加好! 食完烤鱼及鸡煲可以转做火锅啦⋯⋯我哋叫咗鸭血, 娃娃菜, 响铃, 安格斯, 黑色牛柏叶.....仲有我最爱嘅美国捅蚝! 所有火锅料都好新鲜, 尤其是捅蚝粒粒都好大只! 我哋已经约好咗下星期再嚟打边炉!
一间位于唔显眼嘅工厂区, 居然会有一间咁正宗嘅烤鱼及鸡煲

大大盘嘅烤鱼非常有风味
有麻辣及酸菜! 见每枱都食烤鱼及鸡煲! 应该系必点选择!

麻辣烤鱼

麻辣鸡煲