2K
2021-03-22 2823 浏览
行过呢间The Hunt好多次,次次都系lunch time经过,劲多人等一位难求。是日下午两点经过见人潮已散,横掂约左人未够钟,入去叹个靓lunch都好喎。点了Hunt breakfast & Hot latte,卖相劲正,唔系唔打卡呀!?点午餐加latte有优惠价,唔转嘅话平日午餐都有餐饮送,不过唔系款款午餐都有噃。讲番杯啡,当然系完全无失望啦,啡味香浓,不加糖都无问题,厚厚的奶泡,仲有个靓靓拉花添。招牌全日早餐,好丰富嘛~沙律菜,炒蛋,火腿片,菠萝,肠仔,蕃茄,面包,下面仲有被遮住嘅茄汁豆。颜色劲吸引,圆形摆盘,唔知点解好有圣诞花圈嘅感觉,可能红红绿绿啦。沙律菜新鲜爽脆,除了一般生菜,还有火箭菜同绿荳芽等,味道更清新丰富。酱汁有两种,黄黄的带甜味,唔……芒果?橙?热情果?不太食得出来。另一种是红色的杂莓酱,这个非常酸,正好刺激味蕾。蛋非常嫩滑,少许黑松露酱提升香气,猪肉肠皮脆,面包有香草香,仲有咸香嘅巴马火腿劲正呀。欣赏完个早餐,再点份Hunt signature tiramisu。卖相超靓,上次经过见人食已经想试㗎啦~开头以为包着手指饼,但切落去系淋的,口感似蛋糕,软绵绵空气感
卖相超靓,上次经过见人食已经想试㗎啦~
开头以为包着手指饼,但切落去系淋的,口感似蛋糕,软绵绵空气感十足。上面的cream极绵滑,咖啡粉同酒香十分平衡,一点都不腻,微微甜恰到好处,新颖的外观却又完全是提拉米苏的感觉,不会喧宾夺主,而且高档甜品而然呢个份量算大了呢。

早餐,咖啡,甜品都攞满分,非常满意的一餐,价钱是有点贵,但食材同味道属物超所值的。
2021-03-17