2025-03-21 446 浏览
以10分 伏 為滿分的話,尼間餐廳榮獲20分。 係附近上完堂咁啱到飯點,就上OpenRice search 咗下,見尼間離我哋最近。 同埋個名十分溫馨,叫「幸福珈琲町」,我心想能取出這樣有溫度的名稱的餐廳owner,定能製造出像餐廳名般美好的食物,就撿咗尼間食。但事實十分失望,就連我這個平時食嘢中伏都笑下算啦嘅人,都忍唔住寫食評。 伏點有下: 1.等候時間超長,最快個餐都等咗半個鐘,最慢個等咗成9個字😴2.分量少到離譜,你話佢精緻嗎?就連堂食都用紙餐具。3.價錢不合理。分別體現在食物份量極少+食物味道非常普通。 圖一all day breakfast $88(兩條腸、少許沙拉菜、3粒加咗鹽焗過嘅番茄仔、少許蘑菇,少許炒蛋、一塊唔好食嘅酸種麵包,沒有飲品) 首先,店鋪位於新蒲崗工廠區,餐廳雖座落於商業大廈,單就舖租而言,大把地方舖租貴過貴餐廳,卻能提供性價比高的美食。 加上貴店只有三個員工,一個負責熱食,一個負責收銀,一個負責飲品。所以說labour cost的話,貴店應該控制得很好。 裝修的話,沒有特別。 所以定價極不合理。 同埋味道真係無特別。(說不上難食,但就係很普通) 4.有同行
以10分 伏 為滿分的話,尼間餐廳榮獲20分。

伏點有下:
2.分量少到離譜,你話佢精緻嗎?就連堂食都用紙餐具。
4.有同行的朋友落咗order後大概20分鐘,先被告知佢叫嘅食物無塞。:(
能集齊以上四個伏點的餐廳,我也是少見。

惡語傷人六月寒,其它個人感受我也不想說太多了。只希望大家能食到食物價錢和質素、分量匹配的美食。
全日早餐