2019-08-23 72 浏览
鐵板燒係一個好考驗廚師功力既菜式,因為好講究處理食材既技巧,廚師稍一不慎好容易會將食材處理得太乾。伊勢海老鉄板燒 二人前前菜方面有沙律🥗,有藜麥,沙律菜新鮮,配左自家製醬汁,淸新又開胃。汁煮白鱈魚,鱈魚肉質新鮮,表皮煎得甘香,脆口,肉質厚,啖啖肉,口感唔錯。廚師將龍蝦放在鐡盆上,龍蝦好生猛,手腳仲郁緊。廚師熟練地將龍蝦起肉,慢慢煎。龍蝦爽口彈牙,配上海膽汁,鮮味更為突出。熊本A5和牛,顏色鮮豔,油脂分佈平均侍應介紹多種食法,有蒜片,喜馬拉雅山岩鹽同芥末。和牛本身煎得好香,牛味濃郁多汁,已經好好味。個人黎講,加蒜片係我最喜愛既食法。不過配菜方面都超岀色,茄子同大啡菇鮮甜多汁, 毫不遜色。和牛炒飯,用左日本米,炒到粒粒分明,唔油膩,不過已經飽咗。清酒雞湯,雞湯清甜,而且滲出淡淡酒香。紅荳雪糕,呢款味道平日比較少食,紅荳味道濃厚,加埋脆米,口感十足。

伊勢海老鉄板燒 二人前

龍蝦爽口彈牙,配上海膽汁,鮮味更為突出。

熊本A5和牛,顏色鮮豔,油脂分佈平均

和牛炒飯,用左日本米,炒到粒粒分明,唔油膩,不過已經飽咗。

清酒雞湯,雞湯清甜,而且滲出淡淡酒香。