2023-04-21 64 浏览
放咗工諗住食埋飯先返屋企,去到觀塘係巴士站附近,有一間台灣式料理叫做「哥哥添飯·妹妹泡茶」個名幾親切,於是就入咗去試吓。叫咗一份經典鹽酥炸雞魯肉飯定食,一份鹽酥豬扒魯肉飯定食,飲品就叫咗老細萬歲黑糖珍珠奶茶同埋巨峰波子蘆薈梳打。經典鹽酥炸雞魯肉飯定食 - 好豐富,有3款小食+ 4件炸雞+蛋糕,炸雞下面係沙律菜,最驚喜沙律菜上面有炸青椒,超愛😍。魯肉飯肥瘦均勻,最怕食淨瘦肉既魯肉飯。鹽酥豬扒魯肉飯定食 - 一樣有3款小食+ 鹽酥豬扒+蛋糕,呢款定食仲多咗個𣏌子上湯燙油麥菜。通常出面啲set都係得一塊鹽酥豬扒,呢度居然有兩大塊,份量驚人😘!老細萬歲黑糖珍珠奶茶 - 顧名思義就係黑糖珍珠奶茶😂巨峰波子蘆薈梳打 - 巨峰波子幾得意喎,我幾鍾意啲飲品有嘢咬下🥰

老細萬歲黑糖珍珠奶茶 - 顧名思義就係黑糖珍珠奶茶😂