三個星期前先決定訂呢間同媽咪慶祝母親節, 仲好擔心 book 唔到窗口位, 睇之前既食評見到有其他食家話 book 果時講明話要窗口位, 黎到職員先話比唔到, 所以我我食呢餐前一晚再打電話黎 confirm 我個 window seat 不容有失!餐廳好有型有時代感! 個景都好正! Menu 係睇左好耐都睇唔完因為好多選擇! 同媽媽慶祝, 呢晚點左:壽司 - 甜蝦, 帶子, 油甘魚, 海膽, 蟹腳, 三文魚 ~ 帶子最抵讚! 好肥好大隻得黎好甜! (太古城板x果個自稱 jumbo 北海道帶子真係放左入口好想死 ....) 其他壽司都幾好鵝肝多士 - 睇左好多關於製作鵝肝殘忍資料, 心愛鵝肝既我決定食埋呢餐之後都唔食鵝肝喇! 不過呢, 呢度呢件味道唔多似係鵝肝, 似係鴨肝多 D, 味道冇鵝肝咁濃茄子田樂 - 個麵豉醬好味架, 不過太少喇, 同隻茄子唔岩比例, 變左隻茄子食到底冇味天婦羅稻庭烏冬 - 稻庭烏冬好夠滑! tempura 唔會炸粉過厚! 隻蝦仲好爽彈 tim!牛尾大根煮 - 份量少得可憐, 不過就好好味! 牛肉夠淋又唔會過咸, 蘿白仲好入味!西京燒銀雪魚 - 好少見咁瘦既銀

天婦羅稻庭烏冬

牛尾大根煮

西京燒銀雪魚 - 好少見咁瘦既銀雪魚, 仲係好細件, 味道尚算正常

總括黎講呢, 唔好味果 D 就唔好味啦, 好味果 D 就離奇咁細份, 呢個價錢我覺得可以好食 D, 可能因為景靚啦 ... 仲有仲有, D 服務好古怪, 好多人但係得一個人做野, 所以好慢, 而呢一個人全程都黑口黑面, 埋單果陣就忽然好笑容 ...

2010-05-08
庆祝纪念