2022-11-15 72 浏览
今日放假約咗幾個朋友聚一聚去咗朋友推介在屯門的餐廳‘’犇道‘’。餐廳環境唔錯有大大塊落地玻璃坐近窗口可以望到公園河景。聽人講有個好正嘅雙斧頭扒套餐, 所以就嚟試一試。首先有餐湯配埋蕃茄多士, 湯有濃郁嘅蘑菇味, 脆脆多士配埋蕃茄洋蔥沙律菜黑醋簡直係絕配,酸酸地好開胃。主角雙斧頭扒南美洲特級戰斧牛扒35oz,牛扒五成熟非常新鮮有香濃牛肉味內嫩外香,肥瘦適中....扒邊位置有少少脂肪把牛肉香味更昇華,而且牛扒大大塊厚厚肉,口感上非常豐富。西班牙殼飼豬斧頭扒10oz肉質好嫩吃落唔會覺得好 嚡口,有淡淡香草味醃製得好入味。松葉蟹鉗蟹黃醬粗意粉長長嘅通粉配埋蟹醬一齊食大大提升味道,而且蟹鉗肉都鮮甜。特飲有好幾款鳳梨果肉草莓梳打, 水蜜桃香橙梳打, 荔枝百香果梳打,特飲飲落好fresh而且唔會太甜最啱吃完斧頭扒飲用。

主角雙斧頭扒
西班牙殼飼豬斧頭扒10oz
肉質好嫩吃落唔會覺得好 嚡口,有淡淡香草味醃製得好入味。

松葉蟹鉗蟹黃醬粗意粉
長長嘅通粉配埋蟹醬一齊食大大提升味道,而且蟹鉗肉都鮮甜。

特飲有好幾款