2018-11-02 107 浏览
近年流行半任食邊爐,價錢以位計,包刺身,海鮮盤,高質牛,以上各一份,然後點菜紙上既食材任點任食,飲品任飲~對於呢個半任食邊爐模式香港人都好受落,於是就愈開愈多,但有質素的不多,今次我地一行四人就去左食質素唔錯既寶哥~三個套餐選擇價錢相差唔大,我地揀左最貴既餐都只係$288另加一服務費,仲額外有紅白酒任飲,價錢相當化算~首先來刺身拼盤,色澤光鮮質素不俗~湯底我地揀左椰子湯,order時睇錯係椰子雞湯,淨椰子無雞,清甜潤喉~清清地都幾好~大大盤海鮮拼盤,全部都好新鮮~游水蝦最鮮甜彈牙,帆立貝大隻又鮮,蚬肉肥鮮甜無沙~仲有鮑魚添,驚喜~和牛,軟嫩鮮味~呢個油條入面釀墨魚滑都幾好味,值得試試~手切牛味道濃~日本豆腐超滑,打邊爐好少見,我地都追加左兩次,必食呀~芋頭剛炸起,我地都忍唔住直接食,熱辣辣脆卜卜,好粉又好香響鈴都係打邊爐必食吧~嘩 好豐富~仲有友人最愛食既魚~早d來無咁多人可以邊睇電視邊食,真係唔錯~

首先來刺身拼盤,色澤光鮮質素不俗~

大大盤海鮮拼盤,全部都好新鮮~

和牛,軟嫩鮮味~

呢個油條入面釀墨魚滑都幾好味,值得試試~

手切牛味道濃~
日本豆腐超滑,打邊爐好少見,我地都追加左兩次,必食呀~

芋頭剛炸起,我地都忍唔住直接食,熱辣辣脆卜卜,好粉又好香

響鈴都係打邊爐必食吧~

嘩 好豐富~

仲有友人最愛食既魚~

早d來無咁多人可以邊睇電視邊食,真係唔錯~